Juhlalehti UCS20: Kestävän ruokaliiketoiminnan opinnot kiinnostavat maisteriopiskelijoita

Teksti: Katja Perttu
Kuva: Kaija Ketola-Annala

Helsingin ja Vaasan yliopistojen yhteisen Kestävän ruokaliiketoiminnan opintokokonaisuuden toinen toteutus käynnistyi tänä syksynä. Ensimmäisen opintojakson aiheena oli innovatiivisen kestävyyssiirtymän johtaminen. Jakson toteutus oli Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin vastuulla.

Opintojaksoon sisältyvälle kenttäjaksolle Seinäjoelle kokoontui 23 Helsingin ja Vaasan yliopiston maisteriopiskelijaa. Yksi heistä oli Emilia Inget, joka opiskelee Helsingin yliopistossa Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmassa.

Emilia on valinnut opintokokonaisuuden osaksi opintojaan, koska hän on kiinnostunut vastuullisuudesta ja kestävämmän ruokajärjestelmän rakentamisesta.

– Kurssilla pääsee tekemään yhteistyötä yritysten kanssa, mikä kaventaa kuilua opintojen ja työelämän välillä. Olen ensimmäiseltä koulutukseltani kotitalousopettaja ja ajattelin, että kurssi on myös hyvä väylä verkostoitua niin opiskelukavereihin kuin ruoka-alan ammattilaisiin, Emilia kertoo.

– Lisäksi on hauskaa, että kenttäjaksot järjestetään Seinäjoella, sillä olen itse kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. On mielenkiintoista päästä näkemään Seinäjoki uudesta elintarvikealan näkökulmasta. Itselleni on ollut yllätys, miten aktiivisesti Seinäjoki on mukana kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa ja miten paljon erilaisia hankkeita teemaan alueella linkittyy, Emilia jatkaa.

Opintokokonaisuus koostuu kaikkiaan kolmesta opintojaksosta, joihin kaikkiin sisältyy kenttäjakso Seinäjoella ja yhteistyötä alueen yritysten kanssa. Marraskuussa on vuorossa Vaasan yliopiston vastuulla oleva ruokaliiketoiminnan kestävyyslähtöiseen kuluttajamarkkinointiin keskittyvä opintojakso.

– Odotan innolla tulevien kurssien yritysvierailuja ja yhteistyötä sekä verkostoitumista. Uskon myös, että opintokokonaisuuden suorittaminen kirkastaa omia uravalintojanikin, päättää Emilia.

Kaija Ketola-Annala
Atrian henkilöstön kehittämispäällikkö

Juttu on irrotettu Seinäjoen yliopistokeskuksen juhlalehdestä 2024. Lue lehti kokonaisuudessaan täältä.