Innovation and StartUp Days 4.-5.10.2022
Tapahtuman ajankohta: 4.10.2022 09:00 - 05.10.2022 00:00
4.10.2022 Elintarvikeinnovaatiot ja älykkäät teknologiat kestävään kehitykseen siirtymisessä - Food Innovations and Smart Technologies in Transition to Sustainability
9.00 – 9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi/tee ja aamupalaa - Registration and coffee/tee and breakfast
9.30 – 10.15 Kick start – Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle – welcome to South Ostrobothnia
Jaakko Kiiskilä (Seinäjoen kaupunginjohtaja), Welcome to Seinäjoki – space for all the good things
Antti Saartenoja (innovaatiojohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto), South Ostrobothnia, meaningful life for everyone (englanniksi / in English)
Silvia Gaiani (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti), The role of networking in the promotion of food innovation (englanniksi / in English)
10.15 – 12.15 Get Inspired – Inspiroivia tarinoita Suomesta ja maailmalta (englanniksi / in English)
Aline de Santa Izabel (EIT FAN Helsinki Hub program, VTT), Innovation & Entrepreneurship in FoodTech
Sara Roversi (Future Food Institute, Bologna, Italy), Food and Innovations to regenerate the planet
Tomi Särkioja (University of Tampere), Start-up community building in Vietnam
Laura Forsman (Viikki Food Design Factory University of Helsinki), Incubating food system innovators at the University of Helsinki
12.15 – 13.15 Lounas, omakustanteinen Komia-ravintolassa – Lunch, self-pay in the restaurant Komia
13.15 – 14.45 Kestävien ruokainnovaatioiden edistäjät ja estäjät – Yhdessä enemmän? – What is boosting and hindering sustainable food innovations? – Together we are more?
Paneelikeskustelu – panel discussion (englanniksi / in English)
Host: Sami Kurki, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Panellists: Mika Kuismanen (Suomen yrittäjät), Sanna Joensuu-Salo (SeAMK), Anu Hopia (University of Turku), Harri Latva-Mäenpää (Foodwest), Mirva Lampinen (VTT), Hannu Makkonen (University of Vaasa)
14.45 – 15.15 Kahvi/tee ja leivonnainen ja hedelmiä / Coffee/tee and pastry and fruits
15.15 – 16.30 Yrityksien menestystarinat – Business Success Stories
Kyrö Distillery, Jouni Ritola
Valkoinen puu, Sirkku Ylijoki
Mokarabia, Italy, Sandro Serenari (englanniksi / in English)
Alkaen klo 16.30 Frami B aula: Iltapala, valokuvanäyttely (Photoawards-kilpailun voittajat) sekä mukavaa seurustelua – Evening snacks, photo exhibition (Photoawards winners) and chilling
Risto Linturi (Futurists) Radical Transformation of our Food System, Keynote in the Viikki Food Design Factory opening event (video in Auditorium 2).
Solutions to world hunger and food security, climate crisis, healthy food, animal rights and diminishing free nature. How we can produce our food individually, using globally only an area corresponding the size of the agricultural area of Italy? Novel methods in urban farming, synthetic meat, robot kitchens and solar power enabling food production without industrial sized processes. Production tools include Synthesia and Renderforest. Special thanks to Solar Foods and Moley Robotics for contributing proprietary material. (englanniksi / in English)
5.10.2022 Tutkimuksen ja investointien rooli innovaatioissa ja yrittäjyydessä (suomeksi / in Finnish)
9.00 – 9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi/tee ja aamupalaa
9.30 – 11.30 Tietoprovinssi: Tutkimuksesta kestävää liiketoimintaa
Tutkijat:
Jussi Rasku (Tampereen yliopisto), Tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuljetusreittejä tekoälyyn perustuvalla suunnittelulla
Katja Rinne-Koski & Merja Lähdesmäki (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti), Yhteiskunnallisella yrittäjyydellä kestävää liiketoimintaa
Hannele Suvanto (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti), Kriisiä pukkaa – eteläpohjalaisten lyhyiden elintarvikeketjujen resilienssiä kehittämässä
Ojala Markus (SeAMK), PIKI – Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä
Angelos Balatsas-Lekkas (Vaasan yliopisto), Circular business from reusable packaging for fast moving consumer goods (englanniksi / in English)
Heli Kurikka (Tampereen yliopisto), Hyppäys huomiseen – STRATU-hanke sparraa yritykset pohtimaan tulevaisuuden maailmaa
Eero Okkonen (Tampereen yliopisto), Asuntorakentamisen ryhtiliike
Kommentoijat:
Harri Länsipuro (TEM), Jyrki Poikkimäki (VTT), Tapio Seppä-Lassila (INTO Seinäjoki)
11.30 – 12.00 Kampusklubi konsepti, Tampere – Seinäjoki
Pasi Vakaslahti (Tampereen yliopisto)
12.00 – 13.00 Lounas, omakustanteinen Komia-ravintolassa
13.00 – 14.30 FIBAN koulutus: Mistä tunnistaa sijoituskelpoisen Start Up yrityksen?
Tuomas Pahlman (FIBAN)
14.30 - Kahvia/teetä ja leivonnainen sekä verkostoitumista
Siirtyminen Space Pitch -tapahtumaan Kalevan navettaan Nyykoolinkatu 25 Seinäjoki
17.30 – alkaen Space pitch Kalevan navetassa. Ilmoittautuminen erikseen Space pitch -tapahtumaan ja lisätietoa Into Seinäjoen sivuilla
Ilmoittaudu viimeistään 27.9.2022! Please register by 27th of September 2022!
Ilmoittaudu tästä/Register here
Yhteyshenkilö/ Contact person:
Hannele Suvanto
hannele.suvanto@helsinki.fi
Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia. Modifications to the programme may occur.